(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Vídeňská bábovka do mikrovlnky
Potřebné ingredience
Studená voda 2 dl, cukr 150 g , kakao 30g, hladká mouka 200g, prášek do pečiva 1ks, olej 1,5 dl, vejce 4 ks
Postup přípravy
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
Žloutky rozmícháme s vodou a olejem. Vmícháme sypké, nejlépe proseté, ingredience a pak přidáme prášek do pečiva.Nakonec z bílků ušleháme sníh, který jemně do těsta vmícháme.
Tato bábovka není moc sladká,tak si ji buď můžete pocukrovat moučkovým cukrem a nebo můžete podle vlastního uvážení přidat více cukru a méně kakaa!
Pečeme v nádobě do mikrovlnné trouby, vymazané a vysypané cukrem, na plný výkon 700kW 10-12min.
Pokud máte vyšší 800kWnebo 900kW pečte tak 9-10 min.
Poté necháme chvíli dojít. Během přípravy troubu neotevíráme!
Žloutky rozmícháme s vodou a olejem. Vmícháme sypké, nejlépe proseté, ingredience a pak přidáme prášek do pečiva.Nakonec z bílků ušleháme sníh, který jemně do těsta vmícháme.
Tato bábovka není moc sladká,tak si ji buď můžete pocukrovat moučkovým cukrem a nebo můžete podle vlastního uvážení přidat více cukru a méně kakaa!
Pečeme v nádobě do mikrovlnné trouby, vymazané a vysypané cukrem, na plný výkon 700kW 10-12min.
Pokud máte vyšší 800kWnebo 900kW pečte tak 9-10 min.
Poté necháme chvíli dojít. Během přípravy troubu neotevíráme!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé